Notícies

Presentació del número 2 de la Revista Sikarra a Guissona


divendres, 13 de Gener de 2023 Autor: efes
Revista Sikarra 2 Foto: efes

L'Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES) presentarà el volum núm. 2 de la revista Sikarra, publicada amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner, en un acte que tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona, a la plaça del Bisbe Benlloch, 1, el divendres 13 de gener a les 7 del vespre.

Hi intervindran: Jaume Ars, alcalde de Guissona; Albert Turull, director del Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida; Maria Garganté, presidenta de l’EFES i David Garcia, editor en cap de l’EFES.

En aquest volum núm. 2 de la revista Sikarra hi trobareu part dels treballs presentats a la Primera Jornada sobre Ciències Socials i Humanes a la Segarra Històrica, trobada científica celebrada el 27 d’abril de de 2019 a Cervera i organitzada, entre altres, per l’aleshores Centre d’Estudis Segarrencs. Les circumstàncies viscudes de des llavors, i especialment la pandèmia, no han fet possible que tots els treballs presentats en aquella reunió hagin pogut ser publicats fins el passat mes de desembre de 2022. Els treballs que recull aquest volum són els següents:
- El cost humà de la Guerra Civil en víctimes mortals a la comarca de la Segarra, J. Oliva
- Aproximació als balls de bastons de la Segarra, A. Vallverdú i Ll. Bellas
- Les llibertats d’orgue a la Segarra històrica: Prats de Rei, Calaf, Guissona, D. Vilarrúbias
-Els elements festius en les celebracions dels anys 1620 i 1633 dedicades al Sant Misteri de Cervera, J.M. Llobet
- Les veus de la història gràfica de Cervera. «Buidem les pàgines de la història per escoltar les veus», S. Marí i M. Pomés
- El pas del temps: Mas d’en Toni, Mas Claret (Ribera d’Ondara, la Segarra), S. Vall

Podeu accedir al contingut de la revista fent clic aquí.

L’entrada és lliure i gratuïta i l’aforament limitat.Etiquetes: presentació revista sikarra espitllera fòrum estudis segarrencsHo vols compartir?